Nieuwsartikel

MOS! in actie

05/10/2015 (0 reacties)

MOS! in actie


Het Lucernacollege wil haar leerlingen bewust maken van het belang van gezonde voeding. Dat vraagt om een actieve aanpak dacht het MOS!-team van Lucerna Gent.

Als eerste actie van het schooljaar verkochten de MOS!-leerlingen gezonde broodjes tijdens de pauze, als alternatief voor suikervolle snacks.

Mevrouw Van Haudenhuyse en mevrouw Storme begonnen al vroeg in de ochtend met de voorbereidingen en het smeren. Ze kregen spontaan hulp van de zorgcoördinator en internaatbeheerster om de 50 sandwiches tijdig klaar te krijgen. De broodjes werden belegd met heel wat biologische en gezonde producten: sla van eigen kweek uit de MOS!-tuin en de leerkrachten met een moestuin of kippenhok droegen hun steentje bij met lekkere tomaten en verse eitjes. Nog even afwerken met wat olijfolie en balsamico-azijn en enkele leerkrachten stonden al klaar om als eerste te proeven.

Voor de economische prijs van 50 cent per broodje, verbaasde het niemand dat de voorraad binnen een mum van tijd uitverkocht was. Wie net te laat kwam, wees niet getreurd, want donderdag zetten de MOS!-leerlingen hun actie verder!

Ga terug

Reacties