Nieuwsartikel

Lucerna krijgt bezoek van Nicaraguaanse jongeren

19/10/2015 (0 reacties)

Lucerna krijgt bezoek van Nicaraguaanse jongeren


Dit jaar doen de leerlingen van Lucernacollege Brussel samen met meer dan 15.000 andere leerlingen uit Vlaanderen en Brussel mee aan de campagne Work for Change van Zuiddag.  Work for Change is een initiatief waarbij op 22 oktober jongeren vanaf het 4e middelbaar de handen uit de mouwen steken op de werkvloer. Elke job is die dag mogelijk. We nemen die dag de job over van de premier, nieuwsanker maar evengoed van de bakker om de hoek. Het loon dat ze die dag verdienen gaat naar een sterk jongerenproject in het Zuiden.

Dit jaar kozen de jongeren van Zuiddag ervoor om een project van Vredeseilanden te steunen ten voordele van La Campesina, een coöperatieve van 375 cacaoboeren in Matiguás, Nicaragua. Vredeseilanden wil de jongeren van de coöperatieve meer, betere en duurzame toekomstmogelijkheden bieden door hen mee het initiatief te laten nemen in de cacaoteelt en -sector.

Er kwamen twee Nicaraguaanse jongeren op bezoek bij Lucerna Brussel. Zij gaven een presentatie over de cacaobonen in Nicaragua.

Neem zeker ook een kijkje op www.zuiddag.be en op sociale media (Facebook, Twitter en Instagram).

Ga terug

Reacties