Nieuwsartikel

3ECO/3HA op bezoek bij Coca-Cola

13/11/2015 (0 reacties)

3ECO/3HA op bezoek bij Coca-Cola

Tijdens de middagpauze vertrokken we met 3ECO en 3HA met de schoolbus naar Coca-Cola in Wilrijk. Daar aangekomen kregen de leerlingen allemaal een Ipad in de handen geduwd. Op de Ipad moesten ze hun naam ingeven en een selfie trekken en dan kon het avontuur beginnen. Op elke Ipad verscheen een groen of geel schild. Op basis daarvan werden de groepen verdeeld over twee gidsen.

Om de rondleiding te starten, namen de twee groepen het tegen elkaar op in een kleine quiz van 10 vragen over Coca-Cola. Daarna ging elke groep zijn eigen weg. We passeerden een heel aantal activiteiten. De leerlingen stelden virtueel hun eigen drankje samen door op vragen te antwoorden zoals 'Hoe voel je je op dit moment?', 'Welke smaken heb je het liefste?' ... Daarna zagen de leerlingen wat er gebeurt met gerecycleerde flesjes en blikjes. Wist je dat men van blikjes stoelen en fietsen kan maken? Verder keken we nog naar een filmpje over de geschiedenis van Coca-Cola en naar een filmpje over hoe ze bij Coca-Cola aan publiciteit doen. 

Na de rondleiding in het bezoekerscentrum, wandelden we richting de fabriek. Daar zagen we hoe glazen flesjes gesorteerd, gereinigd en gevuld worden, hoe plastieken flesjes gemaakt worden, hoe de flessen geëtiketteerd worden en hoe bestellingen in het magazijn worden klaargemaakt voor zowel grote als kleinere klanten. 

Om het bezoek op een deftige manier af te sluiten, mochten de leerlingen uit de koelkast nog een Coca-Cola drankje naar keuze nemen. Alhoewel het niet mocht, zijn er toch een aantal leerlingen in geslaagd meerdere drankjes te nemen. Stouteriken ;)

Mevrouw Van Zonhoven

Ga terug

Reacties